Irano-Turkic Cultural Contacts in the 11th–17th Centuries

a_s_i_v

Irano-Turkic Cultural Contacts in the 11th–17th Centuries
Edited by Éva M. Jeremiás.
Acta et Studia I.
Publication Date: 2003
Pages, Illust.: 253 pp.
Format: Paperback
Language: English
ISBN: 963 86359–08
ISSN: 1785–0894

The volume contains contributions from M. Bernardini, C. E. Bosworth, G. Dávid, P. Fodor, B. G. Fragner, Y. Goto, É. M. Jeremiás, M. Maróth, Ch. Melville, I. Nyitrai, B. Péri, W. Posch, R. M. Savory, B. Sudár and I. Vásáry.
The majority of the papers deal with the interior and exterior circumstances of the emerging Ottoman Empire in the 16th century: the impact of the Ottoman-Persian wars on Ottoman policy in Central Europe; the problems of the borderland areas like Kurdistan; the significance of the capture of the family members of rival dynasties, and similar aspects.
Another group of studies discusses the development that had taken place in the preceding centuries, investigating aspects of thought and literary genres. Two studies focus on the importance and growing influence of spiritual authorities and informal religious groups, a crucial factor in the struggle for political supremacy.
Four studies deal with literacy and languages, the Sultan Bayezit’s library and courtly music.

Kedves Látogatóink!
Megkezdtük könyvtárunk állományának költözés előtti leltározását.
A leltározás ideje alatt könyvtárunk zárva tart.
A könyvtár új épületünkben, várhatóan január végén nyit újra.

Amennyiben böngészője engedélyezi a cookie-k tárolását, ez az üzenet nem jelenik meg újra. A továbblépéshez kattintson a szövegdobozon kívülre!
Kedves Látogatóink!
Befejeztük könyvtárunk költözés utáni leltárját.
A könyvtár az intézet új épületében (link), a szokott feltételek mellett látogatható.

Amennyiben böngészője engedélyezi a cookie-k tárolását, ez az üzenet nem jelenik meg újra. A továbblépéshez kattintson a szövegdobozon kívülre!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. Information

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Close